• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

نماز توبه

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



نماز توبه، برای توبه کردن و بازگشت از گناهان می‌باشد.



حضرت ختمی مرتبت (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) روز یکشنبه دوم ذی القعده بیرون تشریف آورده فرمودند: ایّها الناس! کدام یک از شما اراده توبه کرده است؟ عرض کردند: همه ما می‌خواهیم توبه نماییم. فرمود: غسل کنید و وضو بگیرید و چهار رکعت نماز و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد و سه مرتبه سوره توحید و یک مرتبه معوذتین (سوره‌های فلق و ناس) بخوانید و بعد از نماز هفتاد مرتبه استغفار و ختم به «لا‌حول‌و‌لا‌قوه‌الا‌بالله‌العلی‌العظیم» بکنید و بعد از آن بگویید: «یا عزیز یا غفار اغفر لی ذنوبی وذنوب جمیع المومنین و المؤمنات فانه یغفر الذنوب الا انت».
و فرمود: نیست هیچ بنده‌ای از امت من، که این عمل را انجام دهد، مگر اینکه منادی از آسمان ندا کند: ‌ای بنده خدا عملت را از سر بگیر که توبه تو مقبول است و گناه تو آمرزیده، و فرشته دیگر صدا کند از زیر عرش، ‌ای بنده مبارک باد بر تو و اهل تو و ذریه تو، و دیگری صدا کند دشمنان تو از تو راضی خواهند شد در روز قیامت. و دیگری صدا کند که‌ ای بنده ما با ایمان می‌میری و دین از تو گرفته نخواهد شد و قبر تو گشاده و منور خواهد شد. و دیگری صدا کند که‌ ای بنده پدر و مادر تو از تو خشنود خواهند شد، اگر چه غضبناک بوده باشند در وسعت روزی خواهی بود. حضرت جبرئیل (علیه‌السّلام) ندا می‌کند: من وقت مرگت با ملک‌الموت می‌آیم و مهربانی می‌کنم به تو. صدمه نمی‌زند به تو اثر مرگ و خارج می‌شود روح تو از بدنت به آسانی.
عرض کردند: یا رسول الله! اگر کسی این عمل را در غیر ذی‌القعده بجا آورد، چطور می‌شود؟ فرمود: همان‌طور است که وصف کردم و فرمودند: این کلمات را جبرئیل در معراج به من یاد داد.
[۱] میرزا جواد، ملکی تبریزی، رساله لقاء الله، ص۸۱.



۱. میرزا جواد، ملکی تبریزی، رساله لقاء الله، ص۸۱.



سایت‌ اندیشه قم، برگرفته از مقاله «نماز استغفار»، تاریخ بازیابی۹۵/۹/۲۲.    






جعبه ابزار