• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

فضیلت آیة الکرسی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



پاداش و آثار قرائت آیة الکرسی را فضیلت آیة الکرسی گویند.



یکی از آیاتی که احادیث بسیاری در بیان عظمت آنها از رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم و ائمه اطهار وارد شده است، آیة الکرسی (آیه ۲۵۵ سوره بقره) است؛ برخی مفسران با توجه به برخی روایات آیه ۲۵۶ و ۲۵۷ بقره را نیز جزء آیه الکرسی دانسته‌اند.


از پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم سوال شد: کدام سوره افضل است؟ فرمود: سوره بقره. سوال شد: کدام آیه از این سوره افضل است؟ فرمود: آیة الکرسی.


از آن حضرت همچنین نقل کرده‌اند: هر کس ۴ آیه اول بقره و آیة الکرسی و دو آیه بعد از آن و ۳ آیه آخر بقره را بخواند به جان و مال او چیز مکروهی نرسد و شیطان به او نزدیک نگردد و قرآن را فراموش نکند.


امام رضا علیه‌السّلام می‌فرماید: کسی که آیة الکرسی را وقت خواب بخواند به مرضی که او را فلج کند مبتلا نشود، و اگر بعد از هر نمازی بخواند هیچ گزنده‌ای ضرری به او نخواهد رساند.


علی علیه‌السّلام از رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم نقل کرده است: قرآن والاترین کلام هاست و سوره بقره، سرور قرآن و آیة الکرسی سرور سوره بقره. در آیة الکرسی پنجاه کلمه است و در هر کلمه پنجاه برکت.


امیرالمؤمنین علیه‌السّلام روایت کرده که رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم را دیدم که بر بالای منبر فرمود: هر که آیة الکرسی را در عقب هر نماز واجب بخواند هیچ چیز او را از بهشت منع نکند و بر این مواظبت نکند مگر صدیقی یا عابدی.


امام صادق علیه‌السّلام فرمود: برای هر چیزی اوجی می‌باشد و اوج قرآن، آیة الکرسی است، هر که یک بار آن را بخواند خداوند هزار ناگواری، از ناگواری‌های دنیا و هزار ناگواری از ناگواری‌های آخرت را از او بگرداند که آسان‌ترین ناگواری دنیا، فقر، و سهل‌ترین ناگواری آخرت، عذاب قبر است، و من به امید رسیدن به آن مقام آن را می‌خوانم.


همچنین از حضرت علی علیه‌السّلام نقل شده که می‌فرمود: باور نمی‌کنم که کسی اسلام را فهمیده و یا در اسلام متولد شده باشد و سیاهی شب را به صبح پیوند زند و این آیه را نخواند، عرض کردم منظور از سیاهی شب چیست؟ فرمود: یعنی نیمه شب، آن گاه فرمود: اگر بدانید این آیه چیست و یا در این آیه چیست، در هیچ حالی آن را ترک نخواهید کرد.
[۲] سخاوی، علی بن محمد، ۵۵۸-۶۴۳ق، جمال القراء و کمال الاقراء، ج۱، ص(۲۱۷-۲۲۰).
[۵] سیوطی، عبد الرحمان بن ابی بکر، ۸۴۹ - ۹۱۱ق، الدر المنثور فی التفسیر بالماثور، ج۱، ص(۳۲۲-۳۲۷).



۱. زرکشی، محمد بن بهادر، ۷۴۵ - ۷۹۴ق، البرهان فی علوم القرآن (باحاشیه)، ج۱، ص۴۴۲.    
۲. سخاوی، علی بن محمد، ۵۵۸-۶۴۳ق، جمال القراء و کمال الاقراء، ج۱، ص(۲۱۷-۲۲۰).
۳. طبرسی، فضل بن حسن، ۴۶۸ - ۵۴۸ق، مجمع البیان فی تفسیر القران، ج۱، ص(۷۴-۷۵).    
۴. ابن بابویه، محمد بن علی، - ۳۸۱ق، ثواب الاعمال، ص۱۰۴.    
۵. سیوطی، عبد الرحمان بن ابی بکر، ۸۴۹ - ۹۱۱ق، الدر المنثور فی التفسیر بالماثور، ج۱، ص(۳۲۲-۳۲۷).
۶. نوری، حسین بن محمد تقی، ۱۲۵۴ - ۱۳۲۰ق، مستدرک الوسائل ومستنبط المسائل، ج۴، ص(۳۳۴-۳۳۸).    



فرهنگ‌نامه علوم قرآنی، برگرفته از مقاله «فضیلت آیة الکرسی».    


رده‌های این صفحه : آیة الکرسی




جعبه ابزار