• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

شرک بنی اسرائیل (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



به گفته تاریخ ، بنی اسرائیل فرعون را پرستش می‌کردند و فرعون بتها را و این مطلب تحت عنوان شرک بنی اسرائیل در قرآن کریم نیز ذکر شده است.



قرآن کریم در مورد پرستش فرعون و درباریان وی، از سوی قوم بنی اسرائیل می فرماید: «فقالوا انؤمن لبشرین مثلنا وقومهما لنا عـبدون» آنها گفتند: آیا ما به دو انسان همانند خودمان ایمان بیاوریم، در حالی که قوم آنها (بنی اسرائیل) ما را پرستش می‌کنند (و بردگان ما هستند).(طبق قولی «عابدون» به معنای «پرستش کنندگان» است و گفته شده که بنی اسرائیل فرعون را پرستش می‌کردند و فرعون بتها را. )

۱.۱ - مراد از بشر بودن موسی و هارون

مراد از بشر بودن آن دو (موسی و هارون ) و همانند بودنشان با آنان این است که این دو فضیلتی بر ما ندارند، و چطور می‌توانند فضیلتی داشته باشند و حال آنکه دودمانشان بردگان مایند؟ پس ما همانطور که بر قوم آن دو برتری داریم، بر خود آن دو نیز برتری داریم. و چون برتری داریم، آن دو نیز باید ما را بپرستند، همانطور که قومشان ما را می‌پرستند، نه اینکه ما به آن دو ایمان بیاوریم، همچنان که خود فرعون به موسی گفت : «لئن اتخذت الها غیری لاجعلنک من المسجونین» (فرعون خشمگین شد و گفت: اگر معبودی غیر از من برگزینی تو را از زندانیان قرار خواهم داد).


۱. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان، ج۷، ص۱۹۲.    
۲. مؤمنون/سوره۲۳، آیه۴۷.    
۳. شعراء/سوره۲۶، آیه۲۹.    
۴. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج۱۵، ص۴۶.    
۵. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۴، ص۲۴۹.    
۶. فیض کاشانی، محمد بن شاه مرتضی، تفسیر الصافی، ج۳، ص۴۰۰.    



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۶ف ص۳۷۳، برگرفته از مقاله «شرک بنی اسرائیل».    


رده‌های این صفحه : بنی اسرائیل | شرک | موضوعات قرآنی




جعبه ابزار