• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

روضه کنیز پیامبر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



روضه کنیز پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم از کسانی است که در کربلا حاضر بوده و در زمره اسیران کربلا می‌باشد.



روضة، كنيز و خدمتكار پیامبر گرامی اسلام بود. طبری ذيل آيه‌ى شريفه‌ى «يا ايّها الذين آمنوا لاتَدْخُلوا بُيُوتاً غيرَ بُيُوتِكم حتّى تَسْتَأْنِسُوا وَ تُسَلِّمُوا على أَهْلِها»
[۲] سوره نور(۲۴)، آیه۲۷.     « اى كسانى كه ايمان آورده‌ايد به خانه‌هايى كه خانه‌هاى شما نيست داخل نشويد. تا اجازه بگيريد و بر اهل آن سلام گوييد.
مى‌گويد: پيامبر (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) در رابطه با شخصى كه از آن حضرت رخصت ورود به محضرش را مى‌خواست به روضة فرمود: به او بگو ابتدا سلام كند سپس اجازه‌ى ورود بگيرد.
آن گاه كه جهان اسلام به سوگ رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) نشست، روضه به خانه‌ى حضرت فاطمه (سلام‌الله‌علیها) رفت و پس از شهادت سرور زنان جهان و ازدواج حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) ، به خدمت فرزندان او در آمد.


چون كاروان حسينى، آهنگ خروج از مدینه را نواخت، او نيز همراه حضرت زينب (سلام‌الله‌علیها) به کربلا آمد و ناظر مصائب اهل بیت (علیهم‌السلام) بود.
[۵] معالى السبطين، ج ۲، ص ۲۳۰.
[۶] وسيلة الدارين، ص ۴۲۵.
برخى گفته‌اند: وى كنيز حضرت سکینه(سلام‌الله‌علیها) بوده است.
[۷] المفيد فى ذكرى السبط الشهيد، ص ۱۳.

اگرچه مورّخان به اسارت روضة در حادثه‌ى كربلا اشاره‌اى نكرده‌اند ولى با توجه به حضور او در واقعه‌ى تلخ عاشورا مى‌توان وى را از اسيران كربلا به شمار آورد.


۱. مجلسی، محمدباقر، بحار الانوار، ج ۱۶، ص ۱۲۶.    
۲. سوره نور(۲۴)، آیه۲۷.     « اى كسانى كه ايمان آورده‌ايد به خانه‌هايى كه خانه‌هاى شما نيست داخل نشويد. تا اجازه بگيريد و بر اهل آن سلام گوييد.
۳. طبری، ابوجعفر، جامع البیان، ج ۱۹، ص ۱۴۶.    
۴. عسقلانی، ابن حجر، الاصابة فی تمییز الصحابه، ج ۸، ص ۱۴۵-۱۴۶.    
۵. معالى السبطين، ج ۲، ص ۲۳۰.
۶. وسيلة الدارين، ص ۴۲۵.
۷. المفيد فى ذكرى السبط الشهيد، ص ۱۳.



اسیران و جانبازان کربلا، مظفری سعید، محمد، ص۱۵۸.    


رده‌های این صفحه : اسیران کربلا | نهضت عاشورا




جعبه ابزار