• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

حکومت جهانی مهدی‌ (کتاب)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



حکومت جهانی مهدی نوشته حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در ماه صفر ۱۳۹۸ بهمن ماه ۱۳۵۶ به زبان فارسی می‌باشد. که در آن سخن از سرنوشت و آینده بشریت به میان آورده که آیا صلح و عدالت و امنیت و آزادی می‌باشد یا هرج و مرج، ناهماهنگی‌ها و نابسامانی‌ها و سرانجام یک جنگ اتمی یا فوق اتمی عالمگیر پایه‌های تمدن انسانی را ویران خواهد ساخت.



در واقع انگیزه مؤلف این است که با طرح سؤالاتی اثبات کند که اگر بنا است جهان به سوی عدل و صلح و برادری گام بردارد آیا اجرای این اصول بدون انقلاب ممکن است یا نه و آیا انقلاب از طریق مادی امکان پذیر است یا بدون استمداد از اصول معنوی و ارزشهای اصیل انسانی امکان پذیر نیست و خیلی از سؤالها، در نتیجه مؤلف می‌خواسته در این کتاب به این پرسشها پاسخ بگوید و آینده‌ای روشن برای جهان ترسیم کند.


این کتاب دارای یازده فصل می‌باشد که هرکدام دارای بخشهای گوناگون و فهرستی هستند و با توجه به سیر محتوایی و فکری کتاب نسبت به کتابهای دیگر حکومت حضرت مهمترین فصلهای این کتاب عبارتند از:
مصلح بزرگ در میان اقوام دیگر، انقلاب جهانی، آمادگی‌های لازم برای حکومت جهانی، انتظار، نشانه‌های آغاز انقلاب.


در این کتاب سعی شده برای جهان آینده‌ای روشن ترسیم شود و از مسیر تکاملی جامعه انسانی گرفته تا هماهنگی با نظام عمومی آفرینش و واکنشهای اجتماعی، الزامهای اجتماعی و سر آخر فطرت و صلح و عدل جهانی همه و همه مقدماتی می‌باشند تا به یک حکومت و انقلاب جهانی برسیم انقلابی که بشر در آن به اوج کمال رسیده.
جهان هستی تا آنجا که می‌دانیم مجموعه‌ای از نظام هاست وجود قوانین منظم و عمومی در سرتاسر این جهان دلیل بر یکپارچگی و به هم پیوستگی این نظام است. یا در جایی دیگر می‌بینیم که آزمونهای تاریخی به ما نشان می‌دهد که همواره تحولها و انقلابهای وسیع عکس العمل مستقیم فشارهای قبلی بوده است و شاید هیچ انقلاب گسترده‌ای در جهان رخ نداده مگر اینکه پیش از آن فشار شدیدی در جهت مخالف وجود داشته است و یا منظور از الزام اجتماعی این است که وضع زندگی اجتماعی انسان به چنان مرحله‌ای برسد که احساس نیاز به مطلبی کند و آنرا به عنوان یک ضرورت بپذیرد البته این را هم می‌دانیم که زندگی اجتماعی یکسری امتیازاتی دارد که در آزاد بودن انسان و دور بودن آن از اجتماع وجود ندارد و اگر قید و بندهایی بنام قانون را نپذیرد اجتماعی که در آن زندگی می‌کند گرفتار هرج و مرج شده و از هم متلاشی می‌شود اینجاست که تن به مقررات و اصول و قوانین می‌دهد و همینطور با پیشرفت جوامع روز بروز بر میزان این قید و بندها افزوده می‌شود و همه آنها را با عنوان یک ضرورت می‌پذیرد. چنین اجتماع و چنین بشری همیشه از جنگ و خونریزی و ظلم و بیدادگری گریزان بوده و با تمام اختلافهایی که در میان ملتها و امتها در طرز تفکر آداب و رسوم عشقها و علاقه‌ها خواستها و مکتبها وجود دارد همه بدون استثنا سخت به صلح و عدالت علاقه مند می‌باشد و با تمام وجود خواهان جهانی مملو از صلح و عدالت هستند و از این رویکرد می‌باشد که تمام اقوام جهان در انتظار یک رهبر بزرگ انقلابی به سر می‌برند که هرکدام او را بنامی می‌نامند ولی همگی در اوصاف کلی و اصول برنامه‌های انقلابی او اتفاق دارند.


بنابراین برخلاف آنچه بعضی می‌پندارند مسئله ایمان به ظهور یک نجات بخش بزرگ برای مرهم نهادن بر زخمهای جانگاه بشریت تنها در میان مسلمانان و حتی منحصر به مذاهب شرقی نیست بلکه اسناد و مدارک موجود نشان می‌دهد که این یک اعتقاد عمومی و قدیمی در میان همه اقوام و مذاهب شرق و غرب است.
نتیجه این که تمام این مطالب برگرفته از فصلهای کتاب حکومت جهانی مهدی بود که به طور منظم و سلسله وار ما را به مهمترین مسئله این کتاب که مفهوم، فلسفه و آثار سازنده انتظار می‌باشد می‌رساند.
در واقع مفهوم انتظار را می‌توان اینگونه بیان کرد که مساله انتظار حکومت حق و عدالت مهدی و قیام مصلح جهانی در واقع مرکب از دو عنصر است: الف) عنصر نفی که همان بیگانگی با وضع موجود است.
ب) عنصر اثبات، اثبات خواهان وضع بهتر داشتن.


ممکن است برای شما نیز این سؤال پیش آید که سخن از آینده جهان بشریت چه نتیجه‌ای برای امروز ما می‌تواند داشته باشد؟ یا اینکه آینده بالاخره خواهد آمد خوب باشد یا بد، آنها که تا آن روز زنده هستنداز مواهبش برخوردار می‌شوند و آنها که نیستند خدا رحمتشان کند. و به هرحال این مسئله فعلا نسیه است و اثر مثبت و سازنده‌ای در زندگی امروز ما ندارد. ولی این سخن را کسانی می‌گویند که همیشه با دید سطحی حوادث را می‌نگرند و تصور می‌کنند امروز از دیروز و فردا جداست. و جهان را مرکب از واحدهای پراکنده و از هم گسسته می‌پندارند ولی با توجه به اینکه ریشه‌های حوادث امروز در گذشته است و آینده را هم از امروز باید بسازیم و اینکه توجه به یک آینده (تاریک یا روشن) انعکاس فوری در زندگی امروز و موضع گیری‌های ما در برابر حوادث دارد روشن می‌شود که ما به خاطر امروز هم که باشد باید گذشته و آینده را مورد بررسی دقیق قرار دهیم. و این انتظار بزرگ دارای سازندگیهای بزرگ در اجتماع و فرد جامعه امروزی و برای فردا می‌باشد از قبیل: ۱- خودسازی فردی ۲- خودیاری‌های اجتماعی ۳- حل نشدن در فساد محیط
در آخر اگر انتظار به مفهوم واقعی در جامعه و فرد پیاده شود یک عامل مهم تربیت و خودسازی و تحریک امید خواهد بود، از جمله مدارک روشنی که این موضوع را تایید می‌کند این است که در ذیل آیه:
«وعد الله الذین آمنوا منکم و عملوا الصالحات لیستخلفنهم فی الارض» آمده بنابراین تحقق این انقلاب جهانی بدون یک ایمان مستحکم که هرگونه ضعف و زبونی و ناتوانی را دور سازند و بدون اعمال صالحی که راه را برای اصلاح جهان بگشاید امکان پذیر نیست.


ویرایش اول این کتاب در سال ۱۳۷۰ تحت عنوان انقلاب جهانی مهدی توسط انتشارات هدف منتشر گردید. در سال ۱۳۸۰ در ویرایش سوم در انتشارات نسل جهان در شهر قم به چاپ رسید و درسال ۱۳۸۶ در چاپ پنجم و در سه هزار نسخه، سیصد و چهار صفحه رقعی در انتشارات نسل جوان و شابک: ISBN- ۴۶۹- ۵۷۲۶- ۳۲- Oو چاپ و صحافی نینوا منتشر شد.
لازم به تذکر است که در آخر این کتاب به آثار و تالیفات مؤلف اشاره شده است.


۱. نور/سوره۲۴، آیه۵۵.    



ویکی نور دانشنانه تخصصی کتاب شناسی و زندگی نامه    



جعبه ابزار