• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تشنگی محسنان (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



یکی از اوصاف محسنان، تحمل تشنگی در جهاد برای رضای خدا است.



تحمل تشنگی در راه خدا، از اوصاف محسنان است.
ما کان لاهل المدینة ومن حولهم من الاعراب ان یتخلفوا عن رسول الله ولا یرغبوا بانفسهم عن نفسه ذلک بانهم لا یصیبهم ظما... فی سبیل الله... ان الله لا یضیع اجر المحسنین. «سزاوار نیست که اهل مدینه، و بادیه نشینانی که اطراف آنها هستند، از رسول خدا تخلف جویند و برای حفظ جان خویش، از جان او چشم بپوشند! این بخاطر آن است که هیچ تشنگی و خستگی، و گرسنگی در راه خدا به آنها نمی‌ رسد و هیچ گامی که موجب خشم کافران می‌ شود برنمی دارند، و ضربه ‌ای از دشمن نمی‌ خورند، مگر اینکه به خاطر آن، عمل صالحی برای آنها نوشته می‌ شود زیرا خداوند پاداش نیکوکاران را تباه نمی‌ کند!»

۱.۱ - پاداش تشنگی

به پاداشهای مجاهدان که در برابر هر گونه مشکلی در راه جهاد نصیبشان می‌ شود، اشاره کرده و روی هفت قسمت از این مشکلات و پاداشش انگشت می‌ گذارد و می‌ گوید: " این به خاطر آن است که هیچگونه تشنگی به آنها نمی‌ رسد" (ذلک بانهم لا یصیبهم ظما) مگر اینکه در ارتباط با آن، عمل صالحی برای آنها ثبت می‌ شود" (الا کتب لهم به عمل صالح). و مسلما پاداش یک به یک آنها را از خداوند بزرگ دریافت خواهند داشت.

۱.۲ - ثبت عمل صالح

برای ایشان در برابر مصیبتی که در جهاد ببینند از قبیل گرسنگی و عطش و تعب و در برابر هر سرزمینی که بپیمایند و بدان وسیله کفار را به شدت خشم دچار سازند، و یا هر بلائی که بسر آنان بیاورند، یک عمل صالح در نامه عملشان می‌ نویسد، چون در این صورت نیکوکارند و خدا اجر محسنین را ضایع نمی‌ سازد، این معنای"ذلک بانهم لا یصیبهم ظما" است.


۱. توبه/سوره۹، آیه۱۲۰.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۸، ص۱۸۶.    
۳. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج۹، ص۵۴۹.    



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۸، ص۱۶۳، برگرفته از مقاله «تشنگی محسنان».    


رده‌های این صفحه : احسان | تشنگی | موضوعات قرآنی




جعبه ابزار