• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

برکت (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



از عناوین وموضوعات مطرح شده در آیات قرآن، «برکت» است.



بركت به معناى ثبوت و پايدارى خير الهى در چيزى‌ و رشد و افزايش است. مفسّران بركت را به معناى خير نافع‌ و امرى غير محسوس و اعمّ از مادّى و معنوى مى‌دانند و بين آن و نظام جارى اسباب و مسببات منافاتى نمى‌بينند، چنان‌كه معتقدند بركت، امرى نسبى است و در هر چيزى به حسب هدفى است كه در آن نهفته است.
در اين عنوان آیاتی معرفی می‌شوند که در آن‌ها از مشتقّات واژه «برك» استفاده شده است و در پايان مدخل به مدخل‌هايى كه در آنها مفاد بركت آمده ارجاع داده شده است.


برکات خدا (قرآن)، برکت آب (قرآن)، برکت آسمان (قرآن)، برکت اسحاق (قرآن)، برکت ایمان (قرآن)، برکت تقوا (قرآن)، برکت باران (قرآن)، برکت درخت زیتون (قرآن)، برکت زمین (قرآن)، برکت سلام (قرآن)، برکت عیسی (قرآن)، برکت قرآن (قرآن)، برکت کعبه (قرآن)، برکت مسجد الاقصی (قرآن)، برکت ملائکه (قرآن)، برکت مؤمن (قرآن)، برکت یعقوب (قرآن)، سرزمین‌های با برکت (قرآن)، شب با برکت (قرآن)، عوامل برکت (قرآن)، محرومیت از برکت (قرآن)، منزلگاه با برکت (قرآن)، منشأ برکت (قرآن).


۱. راغب اصفهانی، حسین بن محمد، المفردات فی غریب القرآن، ص۱۱۹.    
۲. ابن منظور، محمد بن مکرم، لسان العرب، ج‌۱۰، ص۳۹۵.    
۳. ابن عاشور، طاهر بن محمد، تفسیر التحریر و التنویر، ج ۲۴، ص۲۴۴     .
۴. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ج۷، ص۲۸۰ - ۲۸۲.    
۵. به مقالات پاداش احسان (قرآن)، آثار استغفار (قرآن)، استقامت (قرآن)، پاداش انفاق (قرآن)، ازدیاد ایمان (قرآن)، ازدیاد تقوا (قرآن)، حسنه (قرآن)، حکمت (قرآن)، خیر (قرآن)، زکات (قرآن)، صدقه (قرآن)، عطایای خدا (قرآن)، فضل خدا (قرآن) و لیلة القدر (قرآن) رجوع شود.



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۶، ص۲۱۲، برگرفته از مقاله «برکت».    


رده‌های این صفحه : برکت | موضوعات قرآنی




جعبه ابزار