• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

باغ انار (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



به جهت اهمیت درخت انار در خواص دارویی میوه، ریشه و برگ آن و تفکر در این خلقت الهی ، باغ انار و نحوه رویش و ثمره آن مورد اشاره است.



مراحل مختلف و منظم رسیدن میوه باغ انار، شایسته تفکر و مطالعه است. در اینکه چطور از مشتی خاک و آب میوه ای این چنین لذیذ و دارای خواص زیاد ثمر می آید. ...وجنت... والرمان... انظروا الی ثمره اذا اثمر وینعه...


وهو الذی انزل من السمآء مآء فاخرجنا به نبات کل شیء فاخرجنا منه خضرا... وجنت من اعناب والزیتون والرمان...(و اوست كسى كه از آسمان آبى فرود آورد پس به وسيله آن از هر گونه گیاه برآورديم و از آن (گياه) جوانه سبزى خارج ساختيم كه از آن دانه ‌هاى متراكمى برمى‌ آوريم و از شكوفه درخت‌ خرما خوشه‌ هايى است نزديك به هم و (نيز) باغهايى از انگور و زيتون و انار همانند و غير همانند خارج نموديم به ميوه آن چون ثمر دهد و به (طرز) رسيدنش بنگريد قطعا در اينها براى مردمى كه ایمان مى‌ آورند نشانه‌ هاست.)
وهو الذی انشا جنت... والرمان...(و اوست كسى كه باغهايى با داربست و بدون داربست و خرمابن و كشتزار با ميوه‌ هاى گوناگون آن و زيتون و انار شبيه به يكديگر و غير شبيه پديد آورد از ميوه آن چون ثمر داد بخوريد و حق (بينوايان از) آن را روز بهره‌ بردارى از آن بدهيد و(لى) زياده‌ روى مكنيد كه او اسرافكاران را دوست ندارد.)



... وجنت من اعناب والزیتون والرمان... ان فی ذلکم لایـت لقوم یؤمنون(و اوست كسى كه از آسمان آبى فرود آورد پس به وسيله آن از هر گونه گياه برآورديم و از آن (گياه) جوانه سبزى خارج ساختيم كه از آن دانه ‌هاى متراكمى برمى‌ آوريم و از شكوفه درخت‌ خرما خوشه‌ هايى است نزديك به هم و (نيز) باغهايى از انگور و زيتون و انار همانند و غير همانند خارج نموديم به ميوه آن چون ثمر دهد و به (طرز) رسيدنش بنگريد قطعا در اينها براى مردمى كه ایمان مى‌ آورند نشانه‌ هاست.)
وهو الذی انشا جنت معروشـت وغیر معروشـت والنخل والزرع مختلفا اکله والزیتون والرمان...(و اوست كسى كه باغهايى با داربست و بدون داربست و خرمابن و كشتزار با ميوه‌ هاى گوناگون آن و زیتون و انار شبيه به يكديگر و غير شبيه پديد آورد از ميوه آن چون ثمر داد بخوريد و حق (بينوايان از) آن را روز بهره‌ بردارى از آن بدهيد و(لى) زیاده‌ روی مكنيد كه او اسرافكاران را دوست ندارد.)
در تفسیر این آیه شریفه در المیزان آمده است: «شجره معروشه آن درختى را گویند که شاخه هایش به وسیله داربست بالا رفته و یکى بر بالاى دیگرى قرار گرفته باشد، مانند درخت انگور. و عرش در اصل لغت به معناى رفع و بلندى است . بنابراین ، جنات معروشات عبارت خواهد بود از تاکستانها و باغهاى انگور و مانند آنها، و جنات غیر معروشات باغهایى که درختهاى آن بر تنه خود استوار باشد نه بر داربست .»


۱. انعام/سوره۶، آیه۹۹.    
۲. انعام/سوره۶، آیه۹۹.    
۳. انعام/سوره۶، آیه۱۴۱.    
۴. انعام/سوره۶، آیه۹۹.    
۵. انعام/سوره۶، آیه۱۴۱.    
۶. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج۷، ص۴۹۹.    



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۴، ص۴۳۰، برگرفته از مقاله «باغ انار».    


رده‌های این صفحه : انار | باغ | موضوعات قرآنی




جعبه ابزار