• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

آيينه اسرار (کتاب)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



«آینه اسرار: بررسی حدیث بنای مسجد مقدس جمکران و دیدار با امام زمان عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف » اثر حسین کریمی قمی ، به بررسی تارخیچه مسجد جمکران و توصیف حکایات مربوط به ملاقات با امام زمان علیه‌السّلام و مکاشفات مؤمنان پرداخته است.



کتاب به زبان فارسی و در سال ۱۳۷۹، به سفارش واحد فرهنگی مسجد جمکران، نوشته شده است.


کتاب با پیشگفتار مؤلف در بیان انگیزه تالیف، آغاز شده و مطالب در سه فصل تنظیم گردیده است.
مؤلف بعد از ذکر تاریخچه ساخت مسجد جمکران، صحت و سقم انتساب این مسجد را به امام زمان علیه‌السّلام از نظر حدیثی، کلامی و تاریخی مورد کاوش و تحلیل قرار داده است.
در این کتاب، از منابع حدیثی و تاریخی شیعه استفاده شده است.


فصل اول، بعد از نقل نماز امام زمان عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و حدیث بنای مسجد، به توجه مراجعی؛ همچون آیات عظام حایری، بروجردی، گلپایگانی و... به این مسجد اشاره کرده و ضمن بیان موقیعت مسجد در زمان صفویه ، قاجاریه و سی سال پیش از نشر کتاب، چنین نتیجه گیری می‌کند که:
۱- نام این مسجد در زمان سابق «مسجد قدمگاه صاحب الزمان عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف » بوده است.
۲- این مسجد علاوه بر قداست ذاتی، دارای معنویت فوق العاده و محل استجابت دعا ، بروز کرامات و تشرف بعضی از اولیاء الله به محضر امام زمان علیه‌السّلام می‌باشد.
۳- حدیث تاسیس مسجد، از نظر محتوا موافق عقل و نقل است و با قواعد ثابت نیز سازگاری دارد و...
در پایان این فصل، تعدادی از کراماتی که برای عده‌ای در این مسجد اتفاق افتاده، ذکر شده است.
دوم، به منظور جلوگیری از ورود خرافات و کج اندیشی‌ها در مساله دیدار با امام زمان علیه‌السّلام در دوران غیبت، به نقد و بررسی حکایات مربوط به ملاقات با ایشان پرداخته است.
از جمله این حکایات، مواردی است که مربوط به تشرف افرادی؛ همچون علامه بحرالعلوم ، میرزای شیرازی ، آیت‌الله مرعشی نجفی و... می‌شود.
در سوم، با استفاده از روایات ، بخشی از رفتار و عقیده شیعه واقعی ذکر شده است؛ با هدف آن که پیروان ائمه علیه‌السّلام و شیفتگان حضرت مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف خود را با آن منطبق کرده و ارزیابی کنند.
این امور عبارتند از: محدوده ماموریت و راه و روش شیعیان، بعضی از نشانه‌های شیعه، ارزش و سرانجام شیعه، عقیده امامیه در امر امامت ، عقیده شیعه درباره امام زمان عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و راه بهره مند شدن از آن حضرت در زمان غیبت .


فهرست مطالب در ابتدا و فهرست منابع در انتهای کتاب آمده است.
پاورقی‌ها بیشتر به ذکر منابع پرداخته است.
[۱] «امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف در آینه قلم کارنامه منابع پیرامون امام مهدی علیه‌السّلام و مهدویت»، پارسا با مشارکت بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و انتشارات مسجد جمکران، (۱۳۸۸)، قم، مؤسسه اطلاع رسانی اسلامی مرجع، ج۱، ص۱۶۷.



۱. «امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف در آینه قلم کارنامه منابع پیرامون امام مهدی علیه‌السّلام و مهدویت»، پارسا با مشارکت بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و انتشارات مسجد جمکران، (۱۳۸۸)، قم، مؤسسه اطلاع رسانی اسلامی مرجع، ج۱، ص۱۶۷.



نرم افزار کتابخانه مهدویت، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.


رده‌های این صفحه : کتاب شناسی | کتب مهدویت




جعبه ابزار