• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

ابراهیم حاج‌امینی نجف‌آبادی اصفهانی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



شیخ ابراهیم حاج امینی نجف آبادی معروف به امینی، از علماء و فضلاء و مدرّسین معاصر و متولد نجف‌آباد اصفهان است.



شیخ ابراهیم حاج امینی نجف آبادی معروف به امینی فرزند حسین، از علماء و فضلاء و مدرّسین معاصر، در سال ۱۳۰۴ق در نجف‌آباد متولّد شد.


تحصیلات خود را در اصفهان آغاز کرد، و نزد اساتیدی چون شیخ رمضان‌علی املایی، شیخ‌هاشم جنّتی، سیّدمحمّد‌هاشمی قهدریجانی، حاج میرزا محمودمعین نجف آبادی، میرزا یحیی فقیه ایمانی، شیخ هبه‌اللّه هرندی، سیّدمحمّدجواد غروی، آشیخ محمّدعلی عالم حبیب آبادی، شیخ ابوالقاسم محمّدی، شیخ محمّدجواد اصولی، سیّدمحمّدباقر ابطحی سدهی، شیخ قنبرعلی کوشکی و شیخ غلام‌حسین منصور نجف آبادی تحصیل نمود.
معالم الاصول و اکثر کتب شرح لمعه را از حاج شیخ محمّدحسن عالم نجف آبادی و قسمت منطق منظومه را نزد حاج آقا صدرالدّین‌هاطلی کوپایی، بعضی از کتاب‌های شرح لمعه را نزدآقا شیخ علی قدیری و آقا شیخ محمّدجواد اصولی آموخت. مکاسب محرّمه را نزد حاج شیخ محمّدرضا جرقویه‌ای، کتاب بیع مکاسب را نزد آقای شیخ مرتضی اردکانی و حاج آقا رحیم ارباب، رسائل رانزد آقا سیّدعبّاس دهکردی و حیدرعلی برومند و قوانین الاصول را نزد سیّدعلی اصغر مدرّس برزانی خواند.
پس از شش سال تحصیل به قم رفت، و بقیّه مکاسب و رسائل را نزد آقای سلطانی و حاج آقا رضا بهاءالدّینی و آقای مجاهدی به اتمام رساند. جلد اوّل کفایه را نزد آیت‌اللّه مرعشی نجفی و جلد دوم را نزد آیت‌اللّه گلپایگانی و منظومه سبزواری (حکمت) را نزد علاّمه طباطبایی فراگرفت.
در جلسات خصوصی، نزد علاّمه طباطبایی نیز معاد کتاب اسفار، تمهید القواعد، چند جلد کتاب از بحارالانوار، منطق شفا و مقداری از مطالب مهمّ اسفار را آموخت. پس از اتمام کفایه در درس خارج فقه و اصول آیت‌اللّه بروجردی، سپس امام خمینی شرکت کرد، و پس از مدّتی آن را نزد آیت‌اللّه گلپایگانی ادامه داد. ایشان هم زمان با تحصیل، به تدریس نیز پرداخت، و منظومه حاجی سبزواری، اشارات و چند جلد از اسفار و کتب ادبیّات و شرح لمعه را تدریس نمود.


در مبارزات علیه رژیم پهلوی نیز فعّال بود، و مورد تعقیب قرار گرفت. پس از انقلاب از اعضای مؤثّر جامعه مدرّسین حوزه علمیّه قم بود، و سه دوره به نمایندگی مجلس خبرگان انتخاب شد. اکنون نیز به عنوان امام جمعه موقّت قم، به انجام وظیفه مشغول است.


تالیفات ایشان عبارت‌اند از:
۱. آموزش دین، برای کودکان، چهار جلد؛
۲. آیین تربیت؛
۳. آیین همسرداری؛
۴. الگوهای فضیلت؛
۵. انتخاب همسر؛
۶. بانوی نمونه اسلام؛
۷. بررسی مسائل کلّی امامت؛
۸. اسلام و تعلیم و تربیت؛
۹. ثقافه الاسلامیّه؛
۱۰. خودسازی؛
۱۱. دادگستر جهان؛
۱۲. آشنایی؛
با مسائل کلّی اسلام؛
۱۳. وحی در ادیان آسمانی؛
۱۴. همه باید بدانند.
[۱] ابراهیمی، ابوذر، سیمای دانشوران، ص۴۸-۵۰.
[۲] یزدانی‌نجف‌آبادی، علی، دیباچه دیار نون، ص۱۳۸-۱۳۹.
[۳] آیینه اهل قلم، ص۲۸-۲۹.
[۴] خبرگان ملّت، ص۱۶۱-۱۷۴.



۱. ابراهیمی، ابوذر، سیمای دانشوران، ص۴۸-۵۰.
۲. یزدانی‌نجف‌آبادی، علی، دیباچه دیار نون، ص۱۳۸-۱۳۹.
۳. آیینه اهل قلم، ص۲۸-۲۹.
۴. خبرگان ملّت، ص۱۶۱-۱۷۴.



مهدوی، سید مصلح‌الدین، اعلام اصفهان، ج۱، ص۹۸.    






جعبه ابزار