• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

آمیزش بهشتیان (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



آمیزش از جمله نعمت‌های خدادادی است که هم در دنیا به تعبیری لذت نهایی مادی می‌باشد و برای بهشتیان هم بدون زحمت‌هایی که در دنیا هست برای آنها محیا خواهد بود. در این مقاله آیات مرتبط با آمیزش بهشتیان معرفی می‌شوند.



آميزش بهشتيان با حوریان باکره:
۱. «فیهن قصرت الطرف لم یطمثهن انس قبلهم و لاجان؛در آن باغهای بهشتی زنانی هستند که جز به همسران خود عشق نمی‌ورزند؛ و هیچ انس و جنّ پیش از اینها با آنان تماس نگرفته است.» «قاصرات الطرف» صفت حوریان بهشتی، و به معنای چشم فرو گذاشته و کنایه از عشق آنان به همسرانشان است.
۲. «لم یطمثهن انس قبلهم و لاجان؛هیچ انس و جنّ پیش از ایشان با آنها تماس نگرفته (و دوشیزه‌اند)!» « طمث » یعنی پاره کردن و «لم یطمثهن...» بیانگر بکارت آنان است. کلمه (طمث) که فعل (لم یطمث) از آن مشتق شده، به معنای ازاله بکارت و نکاحی است که با خونریزی همراه باشد. و معنای آیه این است که: حوریان بهشتی دست نخورده‌اند، و قبل از همسران هیچ جن و انسی ازاله بکارت از ایشان نکرده. در این آیه لم یطمثهن کنایه است از اینکه نه جنس انسان و نه حتی جنس جنیان که به عبارتی نه از خاکیان و نه از جانب ناریان هیچ ملامسه‌ای صورت نگرفته است. به هر حال حضور جنیان هم در بهشت، به خاطر رسیدگی به اعمال و کردار و بودن صاحب اختیار و در نتیجه ورود به بهشت آنها هم از نعمت‌ها و لذات بهشتی استفاده خواهند کرد از جمله نکاح با حوریان بهشتی مستفاد می‌شود.


۱. رحمن/سوره۵۵، آیه۵۶.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۲۳، ص۱۶۹.    
۳. راغب اصفهانی، حسین بن محمد، المفردات فی غریب القرآن، ص۳۰۲، ذیل «قاصرات الطرف».    
۴. راغب اصفهانی، حسین بن محمد، المفردات فی غریب القرآن، ص۳۰۷، ذیل «طمث».    
۵. رحمن/سوره۵۵، آیه۷۴.    
۶. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج۱۹، ص۱۸۵.    



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۶، ص۴۷۷، برگرفته از مقاله «آمیزش بهشتیان».    


رده‌های این صفحه : آمیزش | بهشت | موضوعات قرآنی




جعبه ابزار